Inka-Maaria Jurvasen lyijykynäpiirustuksia Elitessä 2.3.-14.4.2019

Inka-Maaria Jurvanen

VALTA

Lyijykynäpiirustuksia vanerille
Eliten baarigalleriassa 2.3.-14.4.2019

Inka-Maaria Jurvanen tekee lyijykynäpiirustuksia vanerille. Osassa teoksista hän käyttää lisäksi akryylimaalia, puuvärejä ja lehtikultaa.

Ajan elementti on Jurvaselle tärkeä. Hänelle keskeisiä kysymyksiä ovat: onko kaksiulotteisen kuvan kautta mahdollista tuottaa kokemus yhtäaikaisuudesta tai peräkkäisyydestä, voiko ajan suuntaa muuttaa ja kuinka piirustusjäljen vaihtelut vaikuttavat kuvassa.

Jurvasen mielestä se tarina maailmasta, jota meille kerrotaan ja jota kerromme itsellemme, ei oikeastaan vastaa ympäröivää todellisuutta. Sen välillä, mitä sanomme, teemme tai uskomme ja miten oikeasti käyttäydymme, näyttää olevan katkos. Toisin sanoen, todellinen luontomme on vielä paljastumatta.

Elitessä nyt nähtävänä olevat teokset ovat osa Valta –kokonaisuutta. Teokset olivat esillä yksityisnäyttelyssä Power Galleria d. m. allisonissa, Houstonissa, Texasissa keväällä 2015. Niitä ei ole aiemmin esitetty Suomessa.

 

Inka-Maaria Jurvanen (s.1980) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Taidekoulu MAAsta 2008.

Jurvasella on ollut lukuisia yksityisnäyttelyjä Suomessa ja USAssa, muun muassa Galleria MUU Kaapelissa, Galleria Lapinlahdessa ja Galleria Katariinassa Helsingissä, Taidekeskus Mältinrannassa ja Galleria Rajatilassa Tampereella, Lönnströmin taidemuseon Pihatalon Studiossa Raumalla sekä Gallery Redbudissa ja Gallery d. m. allisonissa Houstonissa, Texasissa.

Vuonna 2017 hän oli mukana Mäntän XXII kuvataideviikoilla.

Hänen teoksiaan on ollut esillä kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä Suomessa, Virossa, Espanjassa ja USAssa.

Jurvasen viimeisin yksityisnäyttely Pop Up Show oli esillä Studio Susan Plumissa (Houston, Texas) tammi-helmikuussa 2019.

 

Inka-Maaria Jurvanen
www.jurvanen.com
jurvaneninkamaaria@gmail.com