Ravintola

Ainutlaatuinen taiteilijoiden olohuone ja kulttuuriravintola

Elitessä voit aistia historian havinaa ja aitoa helsinkiläistä taiteilijaelämää. Tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt tässä ainutlaatuisessa kulttuuri- ja taiteilijaravintolassa, joka on ollut elämän estradi ja taiteilijoiden olohuone jo vuodesta 1932. Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet suomalaiset näyttelijät, muusikot, kirjailijat ja tanssijat sekä kuvataiteilijat, joiden teokset koristavat Eliten seiniä.

Elitessä voit nauttia Tauno Palon nimikkoannoksen, näyttelijän omalla vakiopaikalla, töölöläistä elämänmenoa seuraten. Ruokalistalta löydät myös monia muita suomalaisten rakastamia annoksia, jotka valmistetaan perinteitä kunnioittaen.

Tunnelmallisessa ravintolasalissa ja perinteikkäässä baarissa on mukava viihtyä ajan kanssa. Kesäisin seurueita ja tunnelmoijia kutsuu vehreä terassi.

Tie Töölön sydämeen käy Eliten kautta

Ravintolamme on vain kivenheiton päässä keskustan vilinästä.
Tie Töölöön käy nopeasti julkisilla kulkuneuvoilla.
Keskustan suunnalta esim. raitiovaunut numero 1 ja 2, sekä Arabian suunnalta raitiovaunu numero 8 pysähtyvät ravintolamme edessä. Raitiovaunulla numero 8 pääset Töölöstä myös hetkessä Linnanmäelle, mikäli päivä hurvittelun merkeissä houkuttelee.

Eliteen on mukavaa piipahtaa säiden salliessa vaikka pyöräretken tai päiväkävelyn lomassa. Töölönlahti, Hietaniemen ranta, Temppeliaukion kirkko sekä Sibeliusmonumentti ovat kaikki kävelyetäisyydellä ravintolastamme. Puhumattakaan Eliten yläkerrassa sijaitsevasta Reitzin museosta ja heidän upeasta taidekokoelmastaan tai ravintolamme edustalle pystytetystä Mika Waltarin muistomerkistä ”Kuningasajatuksesta”. Piipahda baariimme ja nauti tämän suuren taiteilijan nimikkogrogi kera kiireettömän hetken tai yhdistä vierailu museossa ravintolaillalliseen.
Vehreä Töölö on täynnä kulttuuria ja historiaa.

Tervetuloa!