Tove

21.10.2021 | Uutiset

Töölön oma klassikkoravintola Elite on ollut Helsingin taiteilijoiden olohuone jo yli 80 vuoden ajan.

Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet niin näyttelijät kuin muusikot, kirjailijat, tanssijat sekä kuvataiteilijat.

Eräs heistä oli suurenmoinen ja monipuolisesti lahjakas taiteilija, Tove Jansson, jonka tarinat ja taide ovat valloittaneet ihmisten sydämiä jo vuosikymmenien ajan.
Vaikkakin Tove Janssonia usein pidetään ullanlinnalaisena, vietti hän suuren osan elämästään myös Töölössä.
Tove asui vuosina 1933-1942 Taiteilijakoti Lallukassa kuvanveistäjä isänsä Viktor ”Faffa” Janssonin ja äitinsä graafikko Signe Hammarsten-Janssonin kanssa.
Muutamia vuosia myöhemmin yksi hänen ateljeistaan sijaitsi vain kivenheiton päässä Elitestä, Vänrikki Stoolinkatu 3:ssa.
Ei siis ihme, että Tove oli tuttu näky myös Elitessä, jossa kuka ties, jokin hänen kiehtovista tarinoistaankin on saattanut saada alkunsa.

Täten, meillä onkin suuri ilo kertoa, että ravintolamme sai kunnian olla yhtenä Tove Janssonin elämästä kertovan, upean,
TOVE elokuvan kuvauspaikoista.

❤️

Elokuva sai ensi-iltansa 2.10.2020.
”Tove Jansson tasapainoilee niin taiteilijuuden kuin epäsovinnaisen elämäntapansa kanssa. Muiden töidensä ohessa hän luo muumien satumaisen maailman, josta tulee kuin varkain koko maailman rakastama ilmiö. TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä. ”

#tovefilm #ravintolaelite #helsinkifilmi

Ajankohtaista ja tapahtumia

#
$

Liity Elite-klubiin!

Raapusta sähköpostiosoitteesi tähän ja ole osa Elite-klubia.

Elite-klubilaisena kuulet ensimmäisten joukossa uusista menuista, tapahtumista, Eliten kuulumisia ja herkullisista klubieduista!

Sähköpostiosoitteesi: