Eliten jouluinen menu tarjoillaan pöytiin arkisin klo 16 saakka 9. – 19.12.2025 välisenä aikana.
Kolmen ruokalajin menun lisäksi lounaslistalta löytyy erikseen tilattavia annoksia.
APERITIIVIKSI
Eliten glögi 9,60 € (+ 2 cl terästyksellä 12,00 €)
Alkoholiton glögi 6,00 €
JOULUMENU 51€ / KASVISMENU 49€
ALKURUOKALAUTANEN (sisältää sekä kalaa, että lihaa)
Ranskalaista maalaispateeta & Cumberlandin kastiketta
Savumuikkumoussea ja saaristolaisleipää
Rosepippurilla graavattua lohta ja sitruuna creme fraichea
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
TAI
KASVISALKURUOKALAUTANEN (tilattavissa myös vegaanisena)
Vegaanista Skagenia ja merileväkaviaaria
Grillattua persimonia, maa-artisokkamoussea ja paahdettua mantelia
Punajuuritartar, fetaa ja balsamicoa
Metsäsienisalaattia
Tilliperunaa
***
PÄÄRUOKAVAIHTOEHDOT
Juuriselleripihvi, tattivoita ja kurpitsapyreetä
Lipeäkalaa, valkokastiketta ja keitinperunoita (valmistusaika 25 min)
Paahdettua taimenta, rapuperunaa ja siianmäti Beurre Blanc
Ylikypsää häränposkea Burgundin tapaan ja puikulaperunapyreetä
***
JÄLKIRUOKANA
Mantelikakkua, kanelilla maustettua tuorejuustokreemiä ja appelsiinisiirappia
***
Erikseen tilattavat annokset
ALKURUOAT
Alkuruokalautanen kalalla ja lihalla 18
Kasvisalkuruokalautanen 16
Vihreä salaatti, paahdettuja siemeniä ja talon vinaigrette 7
Kukkakaalikeittoa, omenaa ja saksanpähkinää 14
Etanat Peltolan Blue juustolla ja valkosipulilla 16
Maa-artisokkaa Peltolan Blue juustolla ja valkosipulilla 15
KLASSIKOT
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää 16 / 19
Vovan Vorschmack 17 / 20
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita 32
Paistettuja silakoita, perunamuhennosta ja tillivoisulaa 23
PÄÄRUOAT
Juuriselleripihvi, tattivoita ja kurpitsapyreetä 23
Lipeäkalaa, valkokastiketta ja keitinperunoita (valmistusaika 25 min) 25
Paahdettua taimenta, rapuperunaa ja siianmäti Beurre Blanc 29
Ylikypsää häränposkea Burgundin tapaan ja puikulaperunapyreetä 28
Paistettua naudanmaksaa, savuselleripyreetä, punaviinikastiketta ja puolukkaa 25
JÄLKIRUOAT
Mantelikakkua, kanelilla maustettua tuorejuustokreemiä ja appelsiinisiirappia 12
Crème Brûlée 14
Flickan – Tyttö seinältä 15
Vaniljajäätelöä, lakkaa ja kinuskia mantelikorissa
Friteerattua Camembert juustoa ja vadelmahilloa 14
Lasi talon Tokajia (6cl) +9
Petit Fours – Kolme käsin tehtyä suklaakonvehtia 6
Irish Coffee 13,50
Jäätelöt ja sorbetit (kysy lisää kauden makuvaihtoehdoista) 6 / 9