Tilat

Tutustu Eliten tiloihin

Elite sijaitsee ns. Reitzin talossa, joka on valmistunut vuonna 1938. Lauri Reitz oli aikansa suurgryndereitä, hän rakennutti vuosina 1927–1952 yli kaksikymmentä kerrostaloa sekä elokuvateattereita, kahviloita ja huviloita Helsinkiin ja sen lähialueille. Reitz oli keskeinen tekijä erityisesti 1930-luvun Töölön kaupunginosan rakentamistyössä. Reitzin laaja rakennuttajatoiminta oli tunnettu korkeasta laadustaan. Monet edistykselliset tekniset innovaatiot otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa juuri Reitzin kerrostaloissa, joiden arkkitehtina toimi useimmiten Jalmari Peltonen. Peltosen suunnittelemat suorakaide-erkkerit, parvekkeet ja porrashuoneet ovat töölöläisfunkiksen tunnusmerkkejä.

Klassikot sisustuksessa

Heikki Turusen Salonki-valaisin
Wilhelm Wagenfeldin Bauhaus-tyyliset pöytälamput
Ravintolamme Oksasenkadun puoleisella ikkunalla tunnelmaa katutasolle tuovat Heikki Turusen Salonki-valaisimet ja sisällä ruokapöydissä koreilee Wilhelm Wagenfeldin Bauhaus-tyyliset pöytälamput.
Paavo Tynellin kauniit kaksihaaraiset valaisimet.
Nurkkapöytä ravintolassa
Ravintolasalimme takaseinän peittävän vaneripaneloinnin alla sijaitsevat loossipöydät ovat varattuna useasti monta viikkoa etukäteen.
Sikarihuone
Mies polttaa sikaria sikarihuoneessa
Ravintolassamme sijaitsee yksi kaupungin kauneimmista sikarihuoneista, joka rakennettiin ravintolan tiloihin 2007.
Looshit
Ravintolamme on yhtä suurta ravintolasalia, joka taipuu suurempiin ja pienempii juhliin. Kabinetteja ravintolassamme ei valitettavasti ole.
Tauno Palon nimikkopöytä
Tauno Palon ja Matti Pellonpään nimikköpöytä on ravintolasalissamme ensimmäinen pöytä oikealla pääovilta sisään tullessa.
Salomo Wuorion lasityö
Gunnar Forsströmin lasityö
Eliten lasityöt ovat oman aikansa pioneerin, helsinkiläisen Salomo Wuorion maalausliikkeen (1890–2010) käsialaa. Värillinen lasityö on Gunnar Forsströmin käsialaa.
Katettu terassi
Kesäisin Runeberginkadun ja Oksasenkadun välissä palvelee vehreä lehmuksilla katettu terassimme.

Liity Elite-klubiin!

Raapusta sähköpostiosoitteesi tähän ja ole osa Elite-klubia.

Elite-klubilaisena kuulet ensimmäisten joukossa uusista menuista, tapahtumista, Eliten kuulumisia ja herkullisista klubieduista!

Sähköpostiosoitteesi:*