À la Carte

19.3.-4.6.2024
Ravintola Elite on todellinen klassikko myös ruokalistaltaan ja vaalimme reseptejä, jotka ovat säilyneet listallamme jo vuosikymmenten ajan. Klassikkolistaltamme löytyvät mm. suuren suosion kerännyt lohikeitto ”Jaren suosikki ”, Tauno Palon kermainen sipulipihvi ja entisen ovimehemme Vovanin mukaan nimetty Vovan Vorschmack. Klassikkoannosten lisäksi tarjoilemme kausittain vaihtuvia, sesonkien parhaita makuja. Alkuvuodesta menua täydentävät perinteiset blinit sekä liekitysviikot, jotka tuovat tunnelmaa talven kaamokseen.
Taiteilijamenu
Vuohenjuustosalaattia, granaattiomenaa ja mallasleipäkrutonkeja
Viinisuositus: Kiwi Cuvee Sauvignon Blanc, Lacheteau, Ranska 9,50 / 52
***
Hiillostettua taimenta, parsaa, varhaisperunaa ja sitruunaista valkoviinivoikastiketta
55 €
Viinisuositus: Elite Art Wine, Pinot Gris, Weingut Friedrich Becker, Pfalz, Saksa 11,50 / 65
TAI
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita
56 €
Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
Viinisuositus: Conde Vimioso Sommelier Edition, Portugali 10,9 / 59
***
Eliten ikiklassikko - Crème brûlée
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 12 / 8 cl
Kasvismenu
Tilattavissa myös vegaanisena50 €
Parsatartaletti, versosalaattia ja pekaanipähkinää
Viinisuositus: Jurtschitsch Grüner Veltliner Stein, Kamptal, Niederösterreich, Itävalta 10,90 / 59
***
Paahdettua kukkakaalia, siemeniä, hummusta ja lehtikaalipestoa
Viinisuositus: Elite Art Wine, Pinot Noir, Weingut Friedrich Becker, Pfalz, Saksa 11,50 / 65
***
Crème Brûlée
(vegaaninen versio valmistettu kookosmaidosta)
Viinisuositus: Huxelrebe Auslese Bio Lorenz, Rheinhessen, Saksa 12 / 8 cl
Alkuruoat
Vihreä salaatti, paahdettuja siemeniä ja talon vinaigrette7 €
Vuohenjuustosalaattia, granaattiomenaa ja mallasleipäkrutonkeja14 / 19 €
Parsatartaletti, versosalaattia ja pekaanipähkinää16 €
Sokerisuolattua ankanrintaa, herkkutatti-creme fraichea, karpaloa ja rapeaa sipulia17 €
Lohipastramia, inkiväärillä maustettua kurkkua ja limettituorejuustoa17 €
Etanat parmesaani-valkosipulivoissa15 €
Herkkutatit parmesaani-valkosipulivoissa14 €
Klassikot
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää ”Jaren suosikki ”16 € / 19 €
Paistettuja silakoita, perunamuhennosta ja tillivoisulaa22 €
Tauno Palon kermasipulipihvi naudan ulkofileestä ja paistettuja perunoita
Pihvin vaihtaminen sisäfileeseen +8€
31 €
Loirin perinteikäs läskisoosi.
Pitkään haudutettua sianlihakastiketta ja tuppiperunat.
22 €
Vovan Vorschmack16 / 19 €
Pääruoat
Paahdettua kukkakaalia, siemeniä, hummusta ja lehtikaalipestoa 24 €
Hiillostettua taimenta, parsaa, varhaisperunaa ja sitruunaista valkoviinikastiketta29 €
Paistettuja kampasimpukoita, hernevoita ja paahdettua broccoliinia32 €
Paistettua naudanmaksaa, selleripyreetä ja puolukkaa24 €
Vasikan entrecote A’la Oskar (parsaa, katkarapuja ja choronkastiketta)
Entrecoten vaihtaminen sisäfileeseen +8€
31 €
Jälkiruoat
Eliten ikiklassikko - Crème Brûlée (tilattavissa myös vegaanisena)14 €
Sitruunaista mantelikakkua ja vaniljakreemiä13 €
Kahden suklaan vaahto, vadelmaa ja suklaakeksiä14 €
Flickan – Tyttö seinältä
- Vaniljajäätelöä, lakkaa ja kinuskia mantelikorissa (Eliten klassikko)
15 €
Kotimaisia juustoja,
itsetehtyä kurpitsansiemenkeksiä ja omena-timjamihilloketta
+ 6 cl talon Tokajia
15 €
+6 €
Jäätelöt/Sorbetità 6 €
Jäätelö/Sorbettiannos
(kaksi kauhallista oman valinnan mukaan)
9 €
Lasten menu
Lohikeittoa ja paahdettua ruisleipää15 €
Päivän kalasaalis15 €
Lasten lehtipihvi, ranskalaisilla tai perunamuusilla15 €
Lisäperunat5 €
Vanhan ajan vanilja-, mansikka- tai
suklaajäätelö, pallo valintasi mukaan

Kastikevaihtoehtoina
suklaa-, toffee- tai mansikkakastike
6 €

Liity Elite-klubiin!

Raapusta sähköpostiosoitteesi tähän ja ole osa Elite-klubia.

Elite-klubilaisena kuulet ensimmäisten joukossa uusista menuista, tapahtumista, Eliten kuulumisia ja herkullisista klubieduista!

Sähköpostiosoitteesi:*


Ajankohtaiset & tapahtumat

Lounaalle eliteen

Lounaalle eliteen

Elitessä nautitaan lounasaikaan À la carte -listan annoksia arkisin klo 12 alkaen ja viikonloppuisin klo 13 eteenpäin....

#
$