Ipi Kärjen maalauksia Elitessä 5.2.-6.5.2018

Maalauksia talvesta

Taidemaalari Ipi Kärki asuu Helsingissä, Lallukan Taiteilijakodissa. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa 1970-luvulla ja osallistunut tämän jälkeen lukuisiin yksityisnäyttelyihin Suomessa sekä yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla.

Ipi Kärki on saanut tunnustusta ja useita palkintoja taideteoskilpailuissa. Vuonna 1983 hän voitti Kampin metroaseman taideteoskilpailun. Maa, ilma, tuli ja vesi –maalaus on Helsingin metron ensimmäinen taideteos. Maalaus on Ipi Kärjen julkisista teoksista tunnetuin. Helsingin lisäksi julkisia teoksia on Tampereella, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Ipi Kärjen teoksia on myös valtion, useiden suomalaisten museoiden, kuntien sekä yritysten kokoelmissa. Ipi Kärki on Taidemaalariliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen.

Maalauksia talvesta on pienimuotoinen näyttely Ipi Kärjen viimeaikaisesta tuotannosta, jossa hän värien kautta etsii ja tutkii luonnon kauneutta. ” Väri on aina säilynyt minulle salaisuutena. Joskus väri peittää ja toisinaan se paljastaa. Värillä on voimakas tunnelataus riippuen siitä, mihin toiseen väriin sitä rinnastaa” kommentoi Ipi Kärki omaa tapaansa maalata.

Ipin maisemat eivät ole luonnollisia tai naturalistisia, vaan rehellisiä hänen omalle tunteelle maisemasta.

http://www.ipikarki.com