Ohita navigaatio

Eliten menovinkit syksyyn ja talveen - koko perheelle!

Eliten menovinkit syksyyn ja talveen – koko perheelle!

Kokosimme kesän tavoin syksyn ja talven menovinkit koko perheelle – kaikki tietysti kävelymatkan päässä Eliten herkuista. Etsi vinkit kartalta, nappaa talteen ja nauti päivästä Helsingissä!

 1. 🚋 Ratikkamuseo Helsingin vanhimmassa raitiovaunuhallissa, Töölössä, sijaitsee mukaansa tempaava ratikkamuseo. Tiesitkö, että raitiotieliikenne Helsingissä aloitettiin jo vuonna 1891. Ensimmäiset linjat kulkivat Töölöstä Etelärantaan ja Sörnäisistä Lapinlahteen. Mutta arvaappa missä Suomen kaupungissa on ollut ratikoita jo ennen tätä? Vihjeenä kerrottakoon, että se on suomen vanhin kaupunki, sieltä löytyy linna ja siellä ollaan joko Täl pual jokke tai Tois pual jokke.
 2. 🦆 Reippaillen Töölönlahden ympäri: Lähellä Linnunlaulua, kohdassa missä Tokoinranta ja Töölönlahti kohtaavat, on yksi Helsingin kaupungin ylläpitämistä sorsien ruokintapaikoista. Sorsille tärkeä sulapaikka pysyy avoinna ympäri vuoden. Kaupunkien sinisorsat selviävät hyvin talven pakkasissa. Sorsilla on yllään ns. ”untuvatakki”, joka pitää ne lämpimänä kovillakin pakkasilla. Onpa Töölönlahden sulapaikalla nähty jopa vitivalkoinen albino-sorsakin. Siitä tuli hetkessä kaupungin kuuluisin sorsa!
 3. .🛷 Topeliuksen Puisto Töölössä: Kaikkien rakastamien satujen isälle, Zacharias Topeliukselle omistettuun puistoon kannattaa suunnata talvisien lumileikkien perässä, jos perheessä on pieniä lapsia. Loivaa pulkkamäkeä pitkin pystyy kiipeämään helposti.
 4. &
 5. ⛵ Hesperianpuisto ja Taivallahti: Tiesitkö, että vuonna 1891 Töölöön, nykyisen Hesperianpuiston kohdalle ehdotettiin rakennettavan kanaalia, joka yhdistäisi Töölönlahden ja Taivallahden toisiinsa. Ajatella! Jos kanava olisi toteutettu, Eliteen voisi nykyään saapua vaikka veneellä.
 6. 📚Helsingin Keskustakirjasto Oodi on koko perheen kohtaamispaikka Töölönlahden tuntumassa. Perheitä Oodissa ilahduttaa leikkipuisto Loru ja toisen kerroksen Kaupunkiverstaalta ja pelikonsolihuoneista löytyy tekemistä varmasti kaiken ikäisille.
 7. 🌿Kaisaniemen Kasvitieteellinen puutarha: Professori Elias Tillandz perusti Helsingin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan alunperin Turkuun vuonna 1678. Vuoden 1827 Turun palon jälkeen puutarha siirrettiin Helsingin Kaisaniemeen vuonna 1829. Tärkeimmät kasvit siirrettiin hevosvankkureilla minkä lisäksi saatiin lukuisia kasvilahjoituksia sekä Pietarin että Tarton yliopistoista.
  Viehättävät kasvihuoneet vievät vieraat ilmastovyöhykkeeltä toiselle, tropiikista aavikon ääreviin olosuhteisiin ja saarten ihmeellisiin sopeumiin
 8. ☃️ Kaisaniemen Puisto, pulkkamäki. Lähellä Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa sijaitsee myös yksi Helsingin suosituimmista pulkkamäistä, joka tarjoaa myös hieman jyrkempiäkin rinteitä huimapäille.
 9. 🦖 Luonnontieteellinen museo: Pysähdy dinosauruksen jalkojen juureen ja kuuntele villieläinten ääniä Afrikan yössä. Luonnontieteellisen museon tunnistat ulkona, oven suussa komeilevasta upeasta prossiin valetusta Hirvi-patsaasta.
 10. ⛸Rautatientorin luistinrata. Mikäli säät suosii, Rautatietorilla luistellaa talven läpi, keskellä kaupaunkia!
 11. 🍿 Finnkino leffateatteri. Syksy ja talvi on parasta aikaa leffalle! Ensin herkkujen ääreen ja sitten masut täynnä leffaan.

Kartan taiteilija:
Giannetta Porta 
Olipahan taas Gigi
www.olipahantaas.fi