Ohita navigaatio

Eliten tulevat näyttelyt

Eliten tulevat näyttelyt

15.8. – 19.9.2021

Eteläisen Hesperiankadun näyteikkunassamme koreilevat
posliinitaiteilijan Marjut Tuomisen hurmaavat ja ilahduttavat ”Tyypit”.
Nämä upeat, uniikit patsaat ovat tehty hyödyntäen vanhaa ja osin myös uutta maalaamatonta posliinia mm. sokerikkoja, kippoja, kuppeja, suola ja pippuri sirottimia, joulupalloja, maljakoita yms., sekä käyttämättä jääneitä koruja ja muita tarvikkeita. Taitavan taiteilijan käsissä jokaiselle ”Tyypille”
on rakentuntut oma, hurmaava persoonansa. Patsaat on mahdollista lunastaa omakseen.

Lisää taiteilijasta ja hänen töistään löydät osoitteesta
https://www.marjut-art.fi/
Pistäydy ihmeessä ihastelemaan!

27.8. – 10.10.2021

Olavi Klinov

Baarigalleriassamme Olavi Klinovin näyttely ”Buugi”

11.10. – 28.11.2021

Mari Tolvasen ja Sofi Perikankaan näyttely ”Olomuodot”.

Paikkana Eliten Oksasenkadun ikkunat.
”Usein teos syntyy prosessissa ja joskus jopa muokkautuu useampaan kertaan ennen kuin löytää olomuotonsa. Näyttelyn esineiden luominen on sisältänyt monenlaisia eri vaiheita, kuten yhteistyötä lasinpuhaltajien kanssa ja luonnosten tekemistä. Luonnokset ovat myös omia itsenäisiä teoksiaan, ja kuvaavat taiteilijan ajatusten eri vaiheita.  Näyttelyssä on esillä lasitaidetta ja teosluonnoksia”.  
Mari Tolvanen on Helsingissä työskentelevä keramiikka- ja lasitaiteilija.
Sofi Perikangas on Hausjärvellä toimiva keramiikka- ja lasitaiteilija ja muotoilija. 

16.10.-21.11.2021

Merja Pellikka @merja.pellikka

“Tähän näyttelyyn valitsemani teokset kuvaavat erilaisia tunteitani. Niitä olen maalaamalla ja piirtämällä itsestäni ulos purkanut, tehnyt näkyväksi, käsitellyt, hyväksynyt, omistanut.
Viime aikoina olen huomannut, että käsittelen paljon laajempaa tunteiden kirjoa, kuin aikaisemmin. Löydän itsestäni ja töistäni avuttomuutta, riittämättömyyttä, häpeää, vihaa, pelkoja – ja niiden käsittelyn kautta myötätuntoa, ymmärrystä ja hyväksyntää.
Tämä työskentely kumpuaa tällä hetkellä kuvataiteen ja kuvataideterapeutin opinnoistani. Opinnot ovat yksi suuri ja pitkä prosessi, jossa kuvataiteellinen työskentely on kiinteä osa muutosprosesseja. Olen itse kokenut, miten sivellin tai kynä, värit ja muodot sekä kehon osallistuminen käsillä tekemällä on osa kokonaisuutta; kokonaisvaltaista, henkilökohtaista kehittymistä. Kehittymistä, joka tuo hyvinvointia ja onnellisuutta.“

29.11. – 26.12.2021

PIPARKAKKUTALO-kilpailu

Marraskuun lopusta, läpi räntäsateen, joulun yli Eliten Oksasenkadun ikkunasyvennökset täyttyvät piparintuoksuisilla luomuksilla, PIPARKAKKUTALO-kilpailun myötä. Tämä vuonna 2020 alkunsa saanut uusi, ihastuttava traditio sai hurjan määrän hyvää mieltä ja loi kovasti kaivattua joulutunnelmaa keskellä koronavuotta.
Uudet kilpailutyöt voi ilmoittaa osoitteeseen elite@royalravintolat.com 21.11.2021 mennessä. Ensimmäiset 10 työtä pääsevät esille tänäkin vuonna.

Samaan aikaan Eteläisen Hesperiankadun näyteikkunassa seikkailevat joulutunnelmissa edellisiltä pääsiäisiltä ja jouluilta tutut eläinhahmot lasten iloksi.

Vuoden 2020 voittajatyö
”Valkea Joulu”. Ilona Niittynen
@ilona.cakeithappen
Lasten jouluikkuna 2020.
Satu Aalto & Eija Perälä