Ohita navigaatio

Eliten tulevat näyttelyt

Eliten tulevat näyttelyt

11.10. – 28.11.2021

Mari Tolvasen ja Sofi Perikankaan näyttely ”Olomuodot”.

Paikkana Eliten Oksasenkadun ikkunat.
”Usein teos syntyy prosessissa ja joskus jopa muokkautuu useampaan kertaan ennen kuin löytää olomuotonsa. Näyttelyn esineiden luominen on sisältänyt monenlaisia eri vaiheita, kuten yhteistyötä lasinpuhaltajien kanssa ja luonnosten tekemistä. Luonnokset ovat myös omia itsenäisiä teoksiaan, ja kuvaavat taiteilijan ajatusten eri vaiheita.  Näyttelyssä on esillä lasitaidetta ja teosluonnoksia”.  
Mari Tolvanen on Helsingissä työskentelevä keramiikka- ja lasitaiteilija.
Sofi Perikangas on Hausjärvellä toimiva keramiikka- ja lasitaiteilija ja muotoilija. 

16.10.-21.11.2021

Merja Pellikka @merja.pellikka

“Tähän näyttelyyn valitsemani teokset kuvaavat erilaisia tunteitani. Niitä olen maalaamalla ja piirtämällä itsestäni ulos purkanut, tehnyt näkyväksi, käsitellyt, hyväksynyt, omistanut.
Viime aikoina olen huomannut, että käsittelen paljon laajempaa tunteiden kirjoa, kuin aikaisemmin. Löydän itsestäni ja töistäni avuttomuutta, riittämättömyyttä, häpeää, vihaa, pelkoja – ja niiden käsittelyn kautta myötätuntoa, ymmärrystä ja hyväksyntää.
Tämä työskentely kumpuaa tällä hetkellä kuvataiteen ja kuvataideterapeutin opinnoistani. Opinnot ovat yksi suuri ja pitkä prosessi, jossa kuvataiteellinen työskentely on kiinteä osa muutosprosesseja. Olen itse kokenut, miten sivellin tai kynä, värit ja muodot sekä kehon osallistuminen käsillä tekemällä on osa kokonaisuutta; kokonaisvaltaista, henkilökohtaista kehittymistä. Kehittymistä, joka tuo hyvinvointia ja onnellisuutta.“

29.11. – 26.12.2021

PIPARKAKKUTALO-kilpailu

Marraskuun lopusta, läpi räntäsateen, joulun yli Eliten Oksasenkadun ikkunasyvennökset täyttyvät piparintuoksuisilla luomuksilla, PIPARKAKKUTALO-kilpailun myötä. Tämä vuonna 2020 alkunsa saanut uusi, ihastuttava traditio sai hurjan määrän hyvää mieltä ja loi kovasti kaivattua joulutunnelmaa keskellä koronavuotta.
Uudet kilpailutyöt voi ilmoittaa osoitteeseen elite@royalravintolat.com 21.11.2021 mennessä. Ensimmäiset 10 työtä pääsevät esille tänäkin vuonna.

Samaan aikaan Eteläisen Hesperiankadun näyteikkunassa seikkailevat joulutunnelmissa edellisiltä pääsiäisiltä ja jouluilta tutut eläinhahmot lasten iloksi.

Vuoden 2020 voittajatyö
”Valkea Joulu”. Ilona Niittynen
@ilona.cakeithappen
Lasten jouluikkuna 2020.
Satu Aalto & Eija Perälä

Fanni Kestilä
22.11.2021 – 2.1.2022

Fanni Kestilä – KAIKILLA ON PAIKKANSA

Olen Helsingissä syntynyt kuvataiteilija, työskentelen Vantaalla.
Olen opiskellut kuvataidetta vuodesta 2015 alkaen. Vietin vuoden Kanneljärvenopistossa, missä suoritin  taiteen peruskursseja. Opisto antoi ensimmäisen  sysäyksen matkalleni kuvataiteilijaksi.
Olen suorittanut korkeakoulututkinnon Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja valmistuin kuvataiteilijaksi vuonna 2020.
Olen erikoistunut piirtämiseen ja kuvanveistoon. Teokseni ovat lähtökohdaltaan abstrakteja, joihin lisään mukaan hentoa esittävyyttä.
Jos pystyn kuvittelemaan sen, pystyn myös luomaan sen.
Teosteni kuvat kehittyvät mielessäni erilaisiksi mustavalkoisiksi muodoiksi ja materiaaleiksi. Työskentelyni on mielikuvituksen ja tajunnan virtaa, ja parhaat työni syntyvät ilon kautta. Tavoittelen yksinkertaistettua ja luonnoksen omaista lopputulosta, joka kuitenkin syvenee ja kuvat muodostuvat tarkemmiksi hiljalleen. Voimakas musta, hento valkoinen ja hajaantuvat harmaan sävyt ovat teosteni sielu.

Lisää teoksia https://fannikestila.wixsite.com/fannikestila ja https://www.instagram.com/fannikestila/

Rebecca Kupi 3.1. – 27.2.2022

Olen piirtänyt kuvia ihmisistä pienestä pitäen. Piirtämisharrastus oli meidän kaikkien neljän sisaruksen harrastuksemme. Olen piirtänyt ja maalannut lapsuuden ja nuoruuden jälkeen koko aikuisikäni.

Nykyään maalaan muotokuvia ja luontoaiheisia maalauksia. Ihminen on, mielestäni, mielenkiintoinen kuvattava. Jokainen on ainutlaatuinen ja näyttää omanlaiseltaan; työn tarkkuus ja kohteen olemuksen tavoittaminen inspiroivat minua. Muotokuvamaalauksessakin on mahdollista tehdä luovia ratkaisuja ympäristön ja kohteen suhteen. Toisinaan maalaan pelkästään mielikuvitus lähteenäni. Leikittelen töissä ihmisten, eläinten ja värien kanssa.

Maalatessani luontoaiheita yritän saada esiin tunnelman maista tai paikoista, jotka ovat vaikuttaneet minuun; Italia, Lappi, erämaat, kauniit rannat, puistot, puutarhat. Erityisesti vesi; putoukset, virrat, lähteet, purot, järvet, meri, sade, usva, ovat inspiraationlähteitäni ja toisinaan myös tausta-aiheina muotokuvissa. Olen viime aikoina nauttinut abstraktimmasta otteesta luonnon sanomattoman monimuotoisen vaihtelun ja sen lumoavien tunnelmien ilmaisemisessa.